algemeen

Waarom jouw parket net nu de aandacht nodig heeft die hij verdient

Waarom jouw parket net nu de aandacht nodig heeft die hij verdient 1

Dure tijden

We leven momenteel in dure tijden. Torenhoge inflatie, stijgende energieprijzen, onze winkelkar die onwijs duur is geworden en noem maar op. Ook in onze branche kampen we met ongezien hoge prijsstijgingen die me eerlijk gezegd wel een bang gevoel geven over de toekomst.

Maar net daarom is het belangrijker dan ooit om goed zorg te dragen voor datgene wat we bezitten en dat geldt dus ook voor jouw parketvloer.

Draag zorg voor de afwerkingslaag en geniet langer van je parketvloer

Wanneer een parketvloer goed is afgewerkt krijgen vlekken geen kans. Dit geldt zowel bij geoliede vloeren als bij vloeren die afgewerkt zijn met vernis. Uiteraard hebben beide afwerkingsproducten hun specifiek onderhoud. Dit is van uiterst belang om zo de duurzaamheid van jouw vloer te garanderen.

Hierdoor spaar je op lange termijn zeker veel geld uit, door het feit dat jouw vloer minder snel zal moeten worden geschuurd en opnieuw behandeld. Met een kleine 10 euro per maand kan jouw vloer al de zorg krijgen die hij nodig heeft. In vergelijking met de kostprijs van het renoveren van parket kom je daarmee veel goedkoper uit.

Hoe bescherm je je geoliede vloer het best?

Een geoliede vloer onderhoud je het best door deze geregeld te dweilen met een voedende parketzeep. De zeep zorgt ervoor dat de poriën beschermd blijven en zo vlekafstotend werken. Vooral de zepen van Blanchon en Fedeal zijn hier uiterst geschikt voor.

Door je parketvloer 2 keer per maand te poetsen met een parketzeep verleng je ongetwijfeld de levensduur van de afwerkingslaag op het parket. Staat je parket toch te mager en helpt zepen bijna niet meer, plaats er dan een onderhoudsolie op en vul de poriën terug op met een beschermende olielaag.

Let op: hoe frequenter je de vloer dweilt met de juiste verhouding zeep, hoe minder snel je een onderhoudslaag moet plaatsen.

Hoe bescherm je je gelakte vloer het best?

Vloeren die afgewerkt zijn met vernis moeten worden beschermd met een Polish Protector. Omdat de vernis op het hout ligt en dus kan afslijten, is het van het grootste belang dat de beschermlaag goed wordt gevoed zodat er geen slijtage kan ontstaan.

Is de polishlaag na een tijdje vervuild? Geen probleem! Met de Polish Remover neem je in een enkele poetsbeurt de vervuilde polishlaag weg en kan je terug opnieuw starten met het aanbrengen van de Protector.

Wil je nog meer tips voor een zorgeloze vloer?

Download dan ons gratis E-book en ontdek de 11 geheimen voor een zorgeloze parketvloer (klik op de foto).

Waarom jouw parket net nu de aandacht nodig heeft die hij verdient 18