algemeen

Waarom een Fidbox gebruiken ?

Waarom een Fidbox gebruiken ? 1

Wat is nu eigenlijk een Fidbox?

De Fidbox is een apparaatje dat aan de onderzijde van uw vloer wordt gemonteerd en vanuit daar met sensoren meet hoe het zit met de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid van de parket- of houten vloer en het binnenklimaat.

Om deze gegevens in te kunnen zien, installeert u een app op uw smartphone of tablet. Door middel van bluetooth wordt de verbinding tussen de Fidbox onder uw vloer en uw smartphone of tablet gelegd. Zo kunt u de actuele informatie elk moment inzien wanneer u zich binnen 6 a 10 meter afstand van de Fidbox bevindt.

 

Waarom is de Fidbox handig?

Fidbox

Waarom is de Fidbox handig? Allereerst om een gezond binnenklimaat met een aangename kamertemperatuur en een comfortabele relatieve vochtigheid te realiseren voor uw eigen persoonlijke gezondheid. Maar daarnaast natuurlijk ook om uw vloer zo lang mogelijk goed te houden. Want wat goed is voor uw persoonlijke gezondheid is ook goed voor uw parket en/ of houten vloer.

Hout is een „levendig“ natuurproduct, het ademt en past zich aan de omgeving aan.
Ook uw parket- of houten vloer doet dat. Mochten de waarden niet optimaal zijn dan heeft dit effect op uw parket- of houten vloer. Zonder Fidbox bent u daar misschien niet zo snel bewust van. Maar dankzij de Fidbox krijgt u hiervan bericht op uw smartphone of tablet. Ter voorkoming van mogelijke schade aan uw parket- of houten vloer kunt u daar meteen naar handelen door bijvoorbeeld gericht de lucht te bevochten of te gaan ventileren.

Duidelijke voordelen zijn dus:

  • Een gezond binnenklimaat voor meer welzijn
  • Bevordert de duurzaamheid van uw parketvloer
  • Optimaliseert de kosten van uw vloerverwarming
  • Informatie via uw Smartphone of Tablet
Waarom een Fidbox gebruiken ? 2

De app.

De app is erg handig voor het controleren van de huidige klimatologische omstandigheden. Tevens heeft u inzage in de opgeslagen historisch waarden van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid van de woonomgeving en van de vloerbekleding. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om problemen te herkennen alvorens ze daadwerkelijk opduiken. Zo kunnen kosten bespaard worden. De gebruiker krijgt wanneer hij binnen het bereik van de Fidbox is automatisch een waarschuwing wanneer de omgevingsvoorwaarden niet voldoen aan de standaard instellingen. De standaard waarden voor de temperatuur liggen tussen de 16°C en 27°C en voor de relatieve luchtvochtigheid liggen die tussen de 40% en 65%.  Mochten de waarden afwijken dan krijgt de gebruiker ook meteen aanwijzingen om correcties door te voeren.

Voorbeelden van deze meldingen zijn:

  • Temperatuur vloerverwarming te hoog – a.u.b. temperatuur verlagen.
  • Kamertemperatuur te laag – a.u.b. verwarming aan zetten.
  • Luchtvochtigheid te hoog – a.u.b. ventileren.
  • Luchtvochtigheid te laag – a.u.b. bevochtigen.

Bij problemen met het parket of de houten vloer

Indien nodig kan Fidbox NL ter plaatse de opgeslagen “lange termijn” gegevens van de ingebouwde Fidbox raadplegen en onderzoeken wat er precies gebeurd is in de periode tussen de plaatsingsdatum van de vloerbekleding en de huidige onderzoeksdatum. Met gebruik van de Fidbox Software op de PC en USB-reader kan Fidbox NL contact maken met de ingebouwde FIDBOX. Zo kan Fidbox NL de meetgegevens uitlezen en een professioneel rapport opstellen.

Op basis van de uitgelezen gegevens en beoordeling van de vloer kan een diagnose gesteld worden van de gebeurtenissen. Het rapport heeft waarde als bewijsstuk in bv rechtszaken.

Wilt u meer informatie over vloerverwarming i.c.m. houten vloeren? Raadpleeg dan onze houten vloeren en vloerverwarming pagina eens. 

Hoeveel fidboxen moet ik plaatsen ?

Natuurlijk is de situatie in uw woning niet overal gelijk.

Op de ene plek heeft u misschien een openhaard en op de andere plek schijnt de zon lange tijd rechtstreeks in de kamer.

Als standaard geldt dat er per ca. 50 m2 1 Fidbox dient te worden geinstalleerd.
Bij aanzienlijke grotere ruimtes adviseren wij daarom om extra Fidboxen te laten plaatsen.
Vooral bij vloeren die vol-verlijmd worden op een dekvloer met vloerverwarming is een Fidbox een onmisbaar meetinstrument.

Waarom een Fidbox gebruiken ? 3