algemeen

Luchtvochtigheid Vs Corona

De verwarming in onze huizen draaien op volle toeren wanneer het buiten koud wordt. Hiermee daalt de luchtvochtigheid in uw huis. Uw meubilair, uw houten vloer, uw planten en natuurlijk uzelf lijden onder deze droge omgeving. Wanneer de lucht in uw omgeving te droog wordt, krijgt u gezondheidsklachten zoals: allergieën en een lage weerstand. Hier kunt u natuurlijk verandering in brengen! Door u luchtvochtigheid op peil te houden kunt u gezondheidsklachten voorkomen en uw meubilair en houten vloer blijven langer intact!

DROGE LUCHT vs CORONA

Niet alleen zorgt droge lucht voor scheuren en kieren in uw houten vloer en meubels, maar ook voor gebarsten lippen en droge handen en vergroot het de kans op griep. Onderzoekers van de Oregon State University hebben ontdekt dat een goede luchtkwaliteit  kan voorkomen dat een Griep of Corona virus  zich verspreid. In droge lucht wordt het virus namelijk beter overgebracht van mens tot mens dan in vochtige lucht.

Voor dit onderzoek werd de aanwezigheid van het griepvirus gemeten bij verschillende waarden van luchtvochtigheid. Daaruit bleek dat slechts twintig procent van het virus overleeft bij een heel vochtig klimaat en na 24 uur is het virus verdwenen. Een heel droog klimaat zorgt er voor dat het virus blijft leven. De onderzoekers zijn van mening dat het gebruik van luchtbevochtigers aan te raden is. Zeker op plekken waar een griepvirus gevaar kan opleveren,  bijvoorbeeld bij (jonge) kinderen of verzwakte mensen. Maar ook op de Intensive Care in een ziekenhuis is een luchtbevochtiger van toegevoegde waarde.

Lees gerust dit wetenschappelijk onderbouwd artikel.

https://www.weer.nl/nieuws/2020/luchtvochtigheid-in-huis-heeft-invloed-op-verspreiding-coronavirus

WAT KUN JE DOEN OM JE LUCHTKWALITEIT TE VERBETEREN ? 

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kan doen om de luchtkwaliteit in uw huis optimaal te houden . Ik som er even een aantal voor u op.

– Meten is weten :


Een spreekwoord dat we allemaal wellicht op school meerdere malen hebben gehoord , maar dit klopt volledig .
Door het gebruik van een Hydro meter in huis kun je heel snel droge lucht waarnemen enzo snel ingrijpen . Door het feit je barsten of gekrompen hout pas een tijdje later opmerkt is dit dus zeker een goede optie.

– Leg uw ventilatie af :

Een ventilatie systeem kan misschien in de zomer een grote meerwaarden zijn,

maar in de winter is dit zeker niet het geval . Toch niet als het vriest, want eenmaal de temperatuur zakt onder nul is de luchtvochtigheid ook weg en dus stop je uw huis vol met droge lucht . Ook word de lucht die zich in uw huis bevindt door de dagelijkse dingen zoals wassen , koken of eventuele extra bevochtiging gewoon naar buiten gebracht en vervangen door droge buitenlucht . Ook al zijn er momenteel al systemen die dit automatisch doen . Toch zijn veel ventilatie systemen daar nog niet op voorzien en moet je dit manueel doen .

– Koop een mooie plant voor uw Partner

Planten zijn als het ware natuurlijke luchtbevochtigers . Sommige planten geven zelf 1 liter per dag vocht af als je ze voldoende water geeft natuurlijk. Dit zorgt natuurlijk voor een ideaal binnen klimaat. Wel zijn niet alle planten even geschikt uiteraard ze moeten van tropische afkomst zijn .

5 voorbeelden:

 Goud palm

– Areca palm

– Lepelplant

– Krulvaren

– Aglaonema

– Laat de Droogkast even links liggen 

I know een droogkast is super gemakkelijk en word hier ook een aantal keer per week gebruikt . Maar bij  een te droge luchtvochtigheid is het oldschool was rek een betere optie . Want een rek vol natte was is net wat uw luchtkwaliteit wel kan gebruiken op een kurk droge winterdag .

When this is not enough technology is the answer !! 

Als deze vorige tips niet blijken genoeg te zijn kun je nog altijd terugvallen op de huidige technologie , door het gebruik van een lucht bevochtiger.

De Stadler Form Luchtbevochtigers ventileren op een krachtig en en effectief manier de lucht binnen uw huis. De luchtbevochtigers zijn energiezuinig en sommigen hebben tot wel 100 m2 bereik. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende unieke en moderne designs. Zo kunt u zelf kiezen welke StadlerForm Luchtbevochtiger het beste bij uw huis of uw smaak past. Uw keuze wordt dus bepaald door smaak, woonoppervlakte, gebruiksgemak en budget. deze zijn overal op het net te vinden.