algemeen

Hoe reinig en onderhoud ik mijn geverniste parketvloer best?

Hoe reinig en onderhoud ik mijn geverniste parketvloer best? 1

Als eigenaar van een prachtige houten parketvloer is het belangrijk dat je er de juiste zorg aan besteedt. Een parketvloer is een investering die jaren mee kan gaan, maar dan moet je er wel de nodige aandacht aan geven.

Regelmatig stofzuigen met een parketborstel

Het begint allemaal met regelmatig stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een parketborstel. Deze borstels zijn speciaal ontworpen om je vloer te reinigen zonder krassen te veroorzaken. Door regelmatig te stofzuigen, voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en de vloer beschadigen.

Dweil je parket met een gespecialiseerde parketzeep voor geverniste parket

Gebruik een parketreiniger die speciaal is ontworpen voor gevernist hout. Deze reiniger verwijdert vuil en laat een mooie glans achter. Vergeet niet om de instructies op de verpakking te volgen en je zult een stralende parketvloer hebben.

Gebruik een onderhoudsproduct voor een extra beschermlaag

Gebruik een onderhoudsproduct om een extra beschermlaag aan te brengen op je parketvloer. Voor gevernist parket is dit een speciale polish. Dit product vult kleine krasjes op, voedt het hout en geeft je vloer een frisse uitstraling. Het helpt ook om het hout te beschermen tegen slijtage en nieuwe krassen. Breng het onderhoudsproduct aan volgens de instructies op de verpakking. Meestal doe je dit een paar keer per jaar, afhankelijk van de belasting van je vloer.

Met deze eenvoudige stappen kun je je geverniste parketvloer reinigen en goed onderhouden. Op die manier blijft je parketvloer er jarenlang prachtig uitzien!