algemeen

Hoe reinig en onderhoud ik mijn geoliede parketvloer best?

Hoe reinig en onderhoud ik mijn geoliede parketvloer best? 1

Een prachtige parketvloer verdient de beste zorg. Met de juiste aanpak blijft je vloer jarenlang mooi en in topconditie.

Stofzuig regelmatig met een parketborstel

De basis van goed parketonderhoud begint bij regelmatig stofzuigen. Gebruik hiervoor een speciale parketborstel. Deze zachte borstel verwijdert stof en vuil zonder krassen te maken op je kostbare vloer. Probeer minstens twee keer per week te stofzuigen om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en in de naden van je parket kruipt.

Gebruik een parketzeep specifiek voor geoliede parket

Voor geolied parket gebruik je best een zeep die speciaal ontwikkeld is voor dit type vloer. Deze zeep reinigt niet alleen, maar voedt ook het hout en beschermt de olielaag. Gebruik altijd een licht vochtige dweil en vermijd overmatig water, want dit kan het hout beschadigen.

Breng een extra beschermlaag aan

Als laatste stap kun je op regelmatige basis een onderhoudsolie voor parket aanbrengen. Dit geeft je vloer een extra beschermlaag en houdt hem langer mooi. Volg hierbij altijd de instructies op de verpakking, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier toepast.

Met deze stappen houd jij jouw parketvloer er altijd prachtig uit zien. Het kost wat extra tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Je houten vloer zal stralen als nooit tevoren!