algemeen

Hoe bescherm je je parketvloer tijdens de feestdagen?

Druk belopen parket

Joepie, de feestdagen zijn er weer! Tijden van gezellige drukte en veel volk over de vloer. Maar euh, hoe moet dat dan met die parketvloer? Het is een bezorgdheid die onze klanten vaak uiten.
We geven je graag enkele tips om je parketvloer veilig te stellen zodat je met een gerust hart van de feestdagen kan genieten.

Tip 1: Zorg voor een goede deurmat aan de inkom

bescherm-je-parketvloer-2

De winterperiode komt ook met regen of sneeuw. Het meeste onheil kan je al vermijden bij het binnentreden van je huis. Natte voeten door regen of sneeuw, of een steentje in je schoenzool die krassen kan veroorzaken? Met een goede stevige deurmat hoef je je geen zorgen te maken.

Tip 2: Zorg voor een extra slijtlaag vóór je volk over de vloer krijgt

Verwacht je met de feestdagen veel volk in huis? Plaats dan vlug nog een extra slijtlaag. Hou daarbij goed rekening met de afwerking van je parket. Bij olie raden we een onderhoudsolie aan. Bij vernis ken je best eens dweilen met een polish protector. Zo kan nonkel Gérard gerust een kroketje op de vloer laten vallen, of tante Germaine een glas rode wijn omstoten, zonder blijvende schade aan je parket.

Tip 3: Zorg voor goede viltjes aan stoel- en tafelpoten

Na het weelderige kerstdiner zakt een mens al eens graag wat onderuit in de eetkamerstoel. En dan gebeurt het: je verschuift de stoel terwijl je er nog op zit. Resultaat? Een diepe kras van de stoelpoten in je parket! Dit is makkelijk te voorkomen door kwalitatieve viltjes te bevestigen onder stoelpoten en tafelpoten.

We werken al jaren samen met Scratch No More. Hun gamma viltjes is zo uitgebreid dat er voor elke stoel of meubelstuk wel een oplossing bestaat. Mocht je twijfelen, we helpen je graag de juiste viltjes selecteren voor jouw meubels.

Het Renova team wenst jullie alvast prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe!
Lorenzo, Sofie, en Robbe