algemeen

Fedeal, een grondige en ecologische bescherming voor je parketvloer

Fedeal, een grondige en ecologische bescherming voor je parketvloer 1

Over Fedeal

Frederic D, de grondlegger en bezieler van het merk Fedeal, was als doorwinterde parketlegger al een hele tijd op zoek naar een ecologische en kwalitatieve zeep. Doordat de markt op dat moment enkel bestond uit zepen die veel chemie bevatten en dus agressief en schadelijk waren voor het milieu en de eindgebruiker, begon zijn zoektocht. Samen met een erkend laborant begon het testen met verschillende grondstoffen. Na enige maanden zoekwerk kwam uiteindelijk de match made from heaven, namelijk kokos en soja.

De sojabonen die tot zuivere olie geperst worden vormen zo één van de hoofdbestanddelen voor de bereiding van de Fedeal natuurzepen. De originele receptuur moest hierdoor worden aangepast om geen agressieve werking op het hout te vertonen. Zo moest de pH-waarde worden aangepast om geen bijtende of looizuur verkleurende werking op het hout te verkrijgen zonder daarbij de reinigende en voedende eigenschappen te verliezen.

In grote mechanische kuipen worden de verschillende ingrediënten met elkaar vermengd. De kokosvetten en sojaolie ondergaan een specifieke verwarming en afkoeling met toevoeging van bepaalde additieven. Dit proces neemt een vrij lange tijd in beslag voordat de specifieke verzeping tot stand kan komen. Nadien wordt het product gestabiliseerd en worden er specifieke additieven aan toegevoegd. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om geen parfums toe te voegen maar dan verliest men de typisch aangename en verfrissende geur die het Fedeal product zal afgeven bij gebruik. Mijn klanten kunnen dit zeker en vast beamen. Eenmaal je de geur en de kracht hebt ontdekt waarmee deze zeep je parket verwent wil je niets anders meer!

Nog een reden waarom ik deze zeep hoog in het vaandel draag is de grote variatie in kleuren. Je kan er zowel traditionele verzegelde of geoliede parketten als moderne witte, extra witte, grijze of zelfs zwart behandelde houten vloeren mee onderhouden. Dit geeft de klant de luxe zijn vloer na afwerking met zijn eigen specifieke gekleurde parketzeep te onderhouden. Fedeal staat hierbij garant voor een jarenlang en zorgeloos parketonderhoud waardoor een hoge levensduur kan bereikt worden. 

Met andere woorden Fedeal, een puur Belgisch merk, verdient in mijn ogen zeker een plaats tussen alle topmerken in de parketwereld.

Fedeal logo

Betrouwbare en gebruiksvriendelijke Fedeal parketproducten

Een parketvloer geeft warmte en klasse aan je interieur. Wel vergt deze meer onderhoud dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Doe je dat consequent met kwalitatieve producten van onder meer Fedeal, dan kan je jarenlang genieten van je houten vloer.

Bij een geoliede parketvloer die goed onderhouden wordt, mag er al eens een glas worden omgestoten of mogen modderpootjes al eens door de woning lopen. Met een goede parketreiniger verwijder je de vlekken en met de onderhoudsolie leg je telkens een beschermende film zodat vlekken geen kans krijgen om in te dringen.