algemeen

Fedeal, een grondige en ecologische bescherming voor je parketvloer uit Belgie

Al meer dan 18 jaar heeft Fedeal een passie voor hout. Ze gaan voor kwaliteit, en dat merk je.

Frederic D de grondlegger en bezieler van het merk Fedeal was als doorwinterde parketteur al een hele tijd op zoek naar een ecologische en kwalitatieve zeep. Doordat de markt op dat moment enkel overspoeld was met zepen die veel chemie bevatten en dus aggressief en schadelijk waren voor ons milieu en zijn gebruiker begon zijn zoekttocht. Samen met een erkend laborant begon het testen met verschillende grondstoffen. En na enige maanden zoekwerk kwam dan uiteindelijk de match from heaven namelijk kokos en soja.

De sojabonen die tot zuivere olie geperst worden vormen zo één van de hoofdbestanddelen voor de bereiding van onze natuurzepen. De originele receptuur moest hierdoor worden aangepast om geen aggressieve werking op het hout te vertonen. Zo moest de pH waarde worden aangepast om geen bijtende of looizuur verkleurende werking op het hout te verkrijgen zonder daarbij de reinigende en voedende eigenschappen te verliezen.

In grote mechanische kuipen worden de verschillende ingredienten met elkaar vermengd. De kokosvetten en sojaolie ondergaan een specifieke verwarming en afkoeling met toevoeging van bepaalde additieven. Dit proces neemt een vrij lange tijd in beslag voordat de specifieke verzeping tot stand kan komen. Nadien wordt het product gestabiliseerd en worden er specifieke additieven aan toegevoegd. Sommige fabrikanten verkiezen ervoor om geen parfums aan toe te voegen maar dan verliest men de typisch aangename en verfrissende geur die het Fedeal produkt zal afgeven bij gebruik.

En dit kunnen mijn klanten beamen. Eenmaal je de geur en de kracht hebt ontdekt waarmee deze zeep uw parket verwent wil je niets anders meer !

Nog een reden waarom ik deze zeep hoog in het vaandel draag is de grote variatie in kleuren. Je kan er zowel traditionele verzegelde of geoliede  parketten als moderne witte, extra witte, grijze of zelfs zwart behandelde houtenvloeren mee onderhouden. Dit geeft de klant de luxe zijn vloer na  afwerking met zijn eigen specifieke gekleurde parketzeep te onderhouden. Fedeal staat hierbij garant voor een jarenlange en zorgeloos onderhoud van parket waardoor een hoge levensduur kan bereikt worden. 

Met andere woorden Fedeal een puur Belgisch merk verdient in mijn ogen zeker een plaatst tussen alle top merken in de parketwereld !!

Fedeal logo

Betrouwbare en gebruiksvriendelijke Fedeal parketproducten

Een parketvloer is geeft warmte en klasse aan je interieur. Wel vergt deze meer onderhoud dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Doe je dat consequent met kwalitatieve producten van onder meer Fedeal , dan kan je jarenlang genieten van je houten vloer.

Bij een geoliede  parketvloer die goed onderhouden wordt, mag er al eens een glas worden omgestoten of mogen modderpootjes al eens door de woning lopen. Met een goede parketreiniger verwijder je de vlekken en met de onderhoudsolie leg je telkens een beschermende film zodat vlekken geen kans krijgen om in te dringen.